6 februari 2011

Afstudeerproject - Concept Verhaal

GRAPHIC NOVEL

Titel:
Nader te bepalen.

Conceptidee

Een beginnende stroper komt vast te zitten in de jungle, zonder contact met de buitenwereld en zijn baas. Hij word achterna gezeten door wilde dieren en rent daardoor dieper de jungle in. Hij komt een tijger tegen, eentje die hij moest vangen van zijn baas, en hij bevriest ter plaatsen op de hoop dat de tijger hem niet aanvalt. De nacht valt en de tijger blijft maar bij hem in de buurt en als de jonge stroper in de vroege ochtend uren wakker word, na in slaap te zijn gesukkeld tegen een boom, ligt de tijger een paar meter naast hem. Zodra de jonge stroper omhoog kruipt om weg te vluchten van de tijger, staat de tijger op en loopt de richting in waar de stroper eerder vandaan kwam. Met een klein stukje hoop rent hij door de jungle de tijger achterna en komt terecht op een stuk jungle dat meer open is dan de rest, hij heeft hierdoor weer een belsignaal en belt snel zijn baas zodat ze hem kunnen ophalen in de jungle. Hij vergeet de tijger half door de blijheid aan de gedachte om weer tussen de mensen te zijn.

Hij had de vallen voor het vast zitten in de jungle neer gezet, maar onderweg naar het hoofdgebouw krijgt de jonge stroper een schuldgevoel. Eenmaal aangekomen onderhoort zijn baas hem grondig, en weet los te krijgen dat hij een van de tijgers had gevonden. [Of eigenlijk andersom.] De baas stuurt meteen nog meer mankracht om vallen neer te zetten om de tijgers te vangen. De jonge stroper gaat hier tegen in, hij wilt laten zien dat wat zijn baas doet slecht is en er vast betere manieren zijn om aan zijn spullen/geld te komen. Zijn baas dreigt dat hij de jongen bij de politie afgeeft en daardoor de jongen in de gevangenis kan belanden en zijn familie niet meer kan steunen. Na wat meer tegen gesputter gaat de jonge stroper er toch mee akkoord maar zoekt uiteindelijk zelf contact op met het WWF.

Samen met de WWF maakt hij afspraken over de tijgers, en over hemzelf. Hij is/was tenslotte een stroper. Hij zal het WWF helpen met de vallen aanwijzen, uitleggen hoe ze ongedaan moeten worden gedaan en helpen zijn [ex?]baas op te pakken. In ruil dat hij de tijger nog een keer mag zien en zelf met een schone lei mag beginnen, binnen werkend in het WWF.

Geen opmerkingen: